Diákoknak
kisebb betű nagyobb betű   e-mailben elküld nyomtatás

A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár számos támogatási lehetőséget kínál a helytörténet iránt érdeklődő általános és középiskolai tanulók, diplomamunkáikat készítő, vagy szakmai gyakorlatukat folytató főiskolai és egyetemi hallgatók számára.


 

Minden kedves diákot szeretettel várunk kiállításainkon, rendezvényeinken, ahol rendre az ország és a megye történetének egy-egy érdekes fejezetét próbáljuk jobban megvilágítani. Aktuális programjainkról a levéltár honlapján könnyen és gyorsan tájékozódhatnak az érdeklődők.

A digitális világban jártas érdeklődők számára több lehetőséget is kínál a távoli hozzáférést biztosító, folyamatosan frissülő levéltári honlap. Minden hónapban érdekes, izgalmas történelmi kuriózumokról olvashatnak honlapunk látogatói a Hónap dokumentuma rovatban. Míg virtuális kiállításaink segítségével egy-egy történelmi évforduló, helyi, vagy éppen országos vonatkozású esemény levéltári dokumentumait ismerhetik meg az érdeklődők.

Szívesen látunk vendégül diákközösségeket, osztályokat is, akár levéltár látogatás, akár a múlt írásos dokumentumait kézzelfogható közelségbe hozó rendhagyó történelemóra alkalmával.

Örömmel nyújtunk segítséget történelmi témájú pályázatok, házidolgozatok, szakdolgozatok elkészítéséhez. Ebben segíthetnek - a levéltári forrásokon túl - a több mint 10.00 kötetes szakkönyvtárunk kiadványai, illetve tematikus bibliográfiáink.

 

Szívesen fogadunk megyei illetőségű, levéltár szakos hallgatókat szakmai gyakorlatra.


Oldaltérkép     |     Kapcsolat
wombat logo